Το Πένθος του Αθλητικού Κόσμου: Αντίο στον Kelvin Kiptum (Κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Μαραθωνίου)

 

Ο τραγικός θάνατος του κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ μαραθωνίου Kelvin Kiptum και του προπονητή του Gervais Hakizimana σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Κένυα συγκλονίζει τον παγκόσμιο αθλητικό κόσμο.

Ο 24χρονος Κενυάτης αθλητής/ δρομέας, ο οποίος κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου, οδηγούσε ένα Toyota Premio, όταν ένα τραγικό ατύχημα στέρησε τη ζωή και των δύο, κοντά στην πόλη Eldoret της Κένυας, επιβεβαίωσαν οι τοπικές αρχές ασφαλείας.

Ο προπονητής του, Gervais Hakizimana, 36 ετών, πρώην επαγγελματίας αθλητής από το Ρουάντα, συμμετείχε σε διάφορους αγώνες από τα 5.000 μέτρα έως τον ημιμαραθώνιο.

Ο αθλητισμός θρηνεί την απώλεια δύο ταλαντούχων ανθρώπων, τους οποίους είχε αγκαλιάσει η ελπίδα και οι οποίοι είχαν φέρει νέο αέρα στο χώρο του μαραθωνίου. Ο Kelvin Kiptum, με το ρεκόρ του στο Σικάγο, είχε δείξει την ανυπέρβλητη δύναμή του, ενώ ο Gervais Hakizimana, με την εμπειρία του και την αφοσίωσή του, είχε ξεπεράσει τα όρια της επιτυχίας.

Η αθλητική κοινότητα στέκεται ενωμένη στο πένθος της για τους αγαπημένους αθλητές που έχασε, ενώ οι σκέψεις μας είναι με τους οικείους και τους φίλους τους. Ας μην ξεχνάμε ποτέ το πάθος και την αφοσίωση που είχαν προς τον αθλητισμό και ας τους τιμήσουμε με τη μνήμη μας και τη συνέχιση του αθλητισμού που αγάπησαν.