Α’ Ορθοπαιδική & Sports Excellence : European Medical Support Center for Australian Institute of Sport

 

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Forum του ASPC (World Association of Sports Performance Centers) που πραγματοποιήθηκε στις 14-17 Ιανουαρίου 2018 στο Magglingen της Ελβετίας ο επικεφαλής του Sports Excellence κ.Κουλουβάρης Παναγιώτης και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Αθλητισμού κ.Forbes Warwick προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας.

To Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αθλητισμού- AIS (Australian Institute of Sport) δημιουργήθηκε το 1981, ύστερα από την αποτυχία των Αυστραλών να κερδίσουν έστω και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, και αποτελεί το φορέα που έχει την ευθύνη για την επιτυχία των Αυστραλών Αθλητών σε Διεθνείς Διοργανώσεις (Ολυμπιακούς Αγώνες & Παγκόσμια Πρωταθλήματα). Αποτέλεσε το πρότυπο πάνω στο οποίο σχεδιάστηκαν και λειτουργούν τα Κέντρα Υψηλού Αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

Το Ευρωπαικό Κέντρο αποτελεί μία ακόμα καινοτομία των Αυστραλών ώστε να προσφέρουν στους Αυστραλούς Αθλητές καλύτερες συνθήκες προπόνησης, εγκλιματισμού αλλά και ελαχιστοποίηση  των μετακιννήσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο του Βορείου Ημισφαιρίου όπου οι περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη.

Η A’ Ορθοπαιδική Κλινική  και το Sports Excellence είναι πλέον επίσημος συνεργάτης του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Αθλητισμού  και έχουν την τιμή και την ευθύνη να συμβάλλουν στην καλύτερη επιστημονική και αθλητιατρική υποστήριξη των Αυστραλών Αθλητών όποτε αυτό τους ζητηθεί, κάτι το οποίο έχει ήδη συμβεί.

Η Α’ Ορθοπαιδική Κλινική – και το Sports Excellence-  είναι από τις 16 Απριλίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 αναγνωρισμένος συνεργάτης του διάσημου Αυστραλιανού Κέντρου παρέχοντας στους Αυστραλούς αθλητές που είναι στην Ευρώπη «Ιατρικές και Διαγνωστικές Υπηρεσίες καθώς και Υπηρεσίες Αθλητικής Επιστήμης».

Διαμέσου του επικεφαλής του Sports Excellence κ.Κουλουβάρη τα στελέχη του οργανισμού μας θα μπορούν μεταξύ άλλων:

  • Να συμμετέχουν στα επιστημονικά συνέδρια που θα διοργανώνει το Ευρωπαικό Κέντρο.
  • Να έχουν πρόσβαση στο επιστημονικό ιντρανετ του AIS παρακολουθώντας επίκαιρες έρευνες και έχοντας γνώση σε πολύ σημαντική πληροφόρηση.

Τα παραπάνω εξασφαλίζουν μία συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των Στελεχών του Sports Excellence πάνω σε επιστημονικά θέματα υποστήριξης αθλητών υψηλού αθλητισμού.

Η παραπάνω συνεργασία αποτελεί μία ακόμα επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό και γεμίζει με υπερηφάνεια αλλά συνάμα και ευθύνη όλα τα στελέχη του Sports Excellence που προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε καθημερινά το επίπεδο επιστημονικής υποστήριξης των Ελλήνων αθλητών, προπονητών και ομάδων.