Προπονητής Τριάθλου

 

Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1969 στο Παλαιό Φάληρο.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό το 1978 στον Αθλητικό Ομιλο Παλαιού Φαλήρου (ΑΟΠΦ) με μπάσκετ και κολύμβηση.

Με το Τρίαθλο ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά από το 1990. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερους από διακόσιους (200+ αγώνες σε όλες τις αποστάσεις) Τριάθλου και Διάθλου ( σε Ελλάδα και εξωτερικό) και περισσότερους από 80 αγώνες τρεξίματος (από 3 έως 80 χλμ).

Στην πλειοψηφία των αγώνων Τριάθλου που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι στο βάθρο της γενικής κατάταξης ή/και της κατηγορίας άνω των 40. Συμμετείχε σε διεθνή αγώνα Τριάθλου στο εξωτερικό για πρώτη φορά 1992 ενώ τερμάτισε το πρώτο του Ironman το 1993. Δυνατό σημείο ως αθλητής η πολύ υψηλή αερόβια ικανότητα όπως εκφράστηκε με εργαστηριακές εξετάσεις : Mέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (75+ml/kg/min ) και ιδιαίτερα στο ποδηλατοεργόμετρο που είχε καταγράψει τιμές πάνω από 80ml/kg/hr. Ενα δεύτερο φυσιολογικό χαρακτηριστικό ήταν η δύναμη στα κάτω άκρα έχοντας ως ρεκόρ το 1989 βαθιά squat 6-8 επαναλήψεις με 160 κιλά βαθύ κάθισμα.

Από την αρχή της δημιουργίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας ήταν μόνιμο μέλος της εθνικής ομάδας μας ανδρών (από το 1996 μέχρι και το 2000 οπότε και επιλέχθηκε για competition manager του αθλήματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας) επιτυγχάνοντας συστηματικά κάθε χρόνο τους χρόνους κριτηρίων (2 ώρες 1 λεπτό) στην Ολυμπιακή Απόσταση στην “πίστα” κριτηρίων της Αναβύσσου (4 αγώνες κριτηρίων εθνικών ομάδων από το 1997 έως και το 2000)

Εχει κερδίσει το Πανελλήνιο Κύπελλο Ελλάδας (1η θέση Ανδρών το 1998 και 1η θέση στο ομαδικό), το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων (2 φορές), Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σωματείων (3 φορές), και πάνω από 20 αγώνες εθνικού επιπέδου στη γενική κατάταξη ανδρών κλπ.

Εχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε βαλκανικούς αγώνες, Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα συλλόγων και εθνικών ομάδων καθώς και σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεγάλης απόστασης.

Καλύτερες θέσεις σε διεθνείς αγώνες

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών : Ομαδικό (1η θέση) και Ατομικό (5η θέση)

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Elite Prestige Race – 11 & 17η θέση

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων- Ομαδική Χρονομέτρηση – 13 θέση

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων – 11θέση

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Elite – 58η θέση

Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου