Οι δυνατότητες ανάπτυξης του Τριάθλου στην Καλαμάτα

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το προπονητικό Camp Τριάθλου (Πέμπτη 24 έως και Κυριακή 28 Μαρτίου) που διοργάνωσε το Triathlon Lab Athens στην Καλαμάτα. Ήταν το τρίτο που διοργανώνει το Triathlon Lab τα τελευταία 2 χρόνια στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, τρεις (3) μήνες πριν τους αγώνες Τριάθλου που θα λάβουν χώρα στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας (25-26 Ιουνίου 2022). Στα camp συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι αθλητές όλων των ηλικιών και επιπέδων.

Ευχαριστούμε τον best-tv.gr που καλύπτει τις δραστηριότητές μας και ευελπιστούμε ότι θα εξελίξουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασίας μας.

Δελτίο Τύπου

Το Camp ολοκληρώθηκε με συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στην αίθουσα που φιλοξενείται μία εξαιρετική έκθεση αθλητικού ενδιαφέροντος με τίτλο “Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων” του Αρκά συλλέκτη κου. Τάσου Παπαδόπουλου εντός του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Elite City Resort.

https://bit.ly/38rRw1B

Πριν την συνέντευξη τύπου οι αθλητές και οι οικογένειές τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από την Events Manager του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος κα.Γεωργαρά Γεωργία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ.Φάβας Γεώργιος ανέλυσε όλες τις εργασίες αποκατάστασης, βελτίωσης και επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Καλαμάτας. Επίσης παρουσίασε τα αθλητικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα εντός τους 2022 στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα πέρα από τους αγώνες Τριάθλου. Ο ίδιος μνημόνευσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δημάρχου Καλαμάτας κ.Βασιλόπουλου Θανάση και μετέφερε χαιρετισμό και τη δέσμευση του Δημάρχου για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά και του αθλητικού τουρισμού.

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Χαλβατσιώτης Παναγιώτης επεξήγησε τον ρόλο που διαδραματίζει η άσκηση στα προγράμματα πρόληψης και αποκατάστασης ασθενειών και τραυματισμών. Έδωσε μεγάλη έμφαση στο σύνδρομο long Covid αναφέροντας ότι είναι ένα σύνδρομο που θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι το 10-30% των επιζήσαντων από τον Covid-19 θα αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο σύνδρομο. Ο κ.Χαλβατσιώτης κλείνοντας την τοποθέτησή σου ανέφερε την ανάγκη για δημιουργία στρατηγικού σχεδιασμού για τον θεραπευτικό τουρισμό τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο καθώς και στην ανάγκη συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και ποιότητα των υπηρεσιών με σημείο αναφοράς ποιος θα μπορεί να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες.

#kalamata #triathlon #καλαμάτα #τρίαθλο #swimbikerun #olympicgames #olympicheritage #olympicsculture #triathlonlab #athenstriathlonteam #triathlonlabathens #trainingcamp #triathlontraining #triathloncoaching #triathlontrainingcamps #lovegreece #visitgreece #peloponnese #triathloncoach #triathlonworld #roadrunning #swimming #cyclingworld #cycling #running