Την Παρασκευή 12/1 ξεκινάει διαδικτυακά το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

 

Παρά τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς και τις αντικειμενικές δυσκολίες το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού θα είναι πιστό στο ετήσιο ραντεβού του. Φυσικά φέτος ήταν αναγκαστική η διαδικτυακή επιλογή φιλοξενίας λόγω της πανδημίας.

Είμαστε σίγουροι ότι οι ομιλίες θα είναι υψηλού επιπέδου και πολύ χρήσιμες για προπονητές και καθηγητές φυσικής αγωγής.

Δελτίο Τύπου των διοργανωτών.

Με ξεχωριστή χαρά αλλά και με έντονο προβληματισμό, το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) ανοίγει για 28η φορά, τις διαδικτυακές αυτή τη φορά, πύλες του την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020. Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αποτελεί την κορυφαία ετήσια επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει ανελλιπώς η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. από το 1993 και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 12 Ιουνίου έως την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Το Συνέδριο θα «φιλοξενήσει» και φέτος καταξιωμένους προσκεκλημένους ομιλητές, με μακρά ακαδημαϊκή θητεία στην Αθλητική Επιστήμη και πληθώρα από Έλληνες αλλά και ξένους σύνεδρους από πολλές χώρες, ενισχύοντας το επιστημονικό κύρος και την αναγνωρισιμότητα του Τμήματος στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα. Ειδικά φέτος και λόγω των συνθηκών θα υπάρξουν 3 κεντρικές ομιλίες, μία για κάθε ημέρα συνεδρίου. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν περίπου 150 προφορικές ανακοινώσεις και θα «αναρτηθούν» 140 e-posters με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Οι νέες τάσεις στον χώρο της Άθλησης διαμορφώνουν νέες ανάγκες επιμόρφωσης, τις οποίες το Συνέδριο φιλοδοξεί να καλύψει με 3 webinars: το πρώτο αφορά τη χρήση ΤΠΕ στην προσαρμοσμένη φυσική αγωγή, το δεύτερο την προπόνηση στην καλαθοσφαίριση και το τρίτο τα δραστήρια παιχνίδια από το σπίτι στην εποχή του Covid 19. Επιπλέον 7 στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρες θεματολογίες και η καθιερωμένη Ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής είναι ενταγμένα στο e-πρόγραμμα.

Οι τρείς κεντρικοί ομιλητές, η Καθηγήτρια του πανεπιστημίου Brock του Καναδά κα Παναγιώτα Κλέντρου, ο Καθηγητής του πολιτειακού πανεπιστημίου της Αϊόβα, Παντελεήμων Εκκεκάκης και ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης πρόεδρος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θα καλύψουν τρείς διαφορετικούς τομείς της Επιστήμης του Αθλητισμού αναδεικνύοντας τις σύγχρονες τάσεις από διαφορετικές οπτικές.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου θα το βρείτε στην ιστοσελίδα: https://www.icpess.gr/programma/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, στις  13.30 π.μ. στο link: https://meet.lync.com/duth/akampas/XCRW15N7

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πρόεδρο της ΟΕ στα τηλέφωνα 2531039643 (καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου) η στο κιν.6972805704 ή μέσω e-mail: akampas@phyed.duth.gr