Συνέντευξη Δημ. Παπαδημούλη στην εφ/δα “Le Monde”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

Στη γαλλική εφ/δα “Le Monde”: H διευθέτηση του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να εμποδίζεται επειδή η Γερμανία έχει εκλογές

 

 

 

 

  • Δημήτρης Παπαδημούλης: «Η συγκεκριμενοποίηση των αποφάσεων του Eurogroup για τη διευθέτηση του χρέους, δεν μπορεί να αναβάλλεται επειδή η Γερμανία έχει εκλογές σε έναν χρόνο».

 

  • Συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», εν όψει και της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

 

 


Συνέντευξη στην μεγάλης κυκλοφορίας γαλλική  εφημερίδα «Le Monde» έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις για την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων, τη δεύτερη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ως εξής:

 

 

  • Για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης:

«Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν υλοποιηθεί τα 15 προαπαιτούμενα, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από τα 10 δισ. ευρώ της πρώτης αξιολόγησης».

 

  • Για τη δεύτερη αξιολόγηση:

«Θέλουμε να τελειώνουμε γρήγορα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, για να προχωρήσουμε και στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου».

 

 

  • Για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους:

«Το ζήτημα του χρέους είναι κορυφαίο ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Η πορεία για τη διευθέτηση του ζητήματος δεν μπορεί να εμποδίζεται επειδή η Γερμανία έχει εκλογές.

Δεν υπάρχει πια χρόνος για χάσιμο: η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της και η Ευρώπη οφείλει από την πλευρά της να κάνει ακριβώς το ίδιο. Η αντοχή των Ελλήνων εξαντλείται».

 

 

Link δημοσίευσης: http://bit.ly/2c8gbas